Cerasus idea

A Cerasus nevet 1993-ban kapta az az egyedi bútorkínálati csomag, amelyet tervezője (Somogyi Tibor - www.somogyitibor.hu) 1991-ben indított útjára.

A gondolatokból, amelyek e termék útját jellemezték, felemlítünk néhányat az alábbiakban:

Két tervezőnk van, közülük Ön az első:

Ez a meditációra is alkalmas mondat fejezi ki talán leginkább azt, amit a tervezéshez való viszonyunkról mint Cerasus ideáról mondani lehet.

A cseresznyefa rajzán a mi kézjegyünk:

A Cerasus Avium a cseresznyefa ősének latin neve: innen a márkanév. Akkoriban a cseresznyének mint alapanyagnak a választása fontos volt, de persze akkor sem volt elég ennyi: tervekbe kellett foglalni és meg is kellett munkálni az anyagot.
A cseresznyefával kezdtük, de mára szinte minden fafajból választhat a megbízó: bükk, kőris, juhar, dió, tölgy, fenyő – és persze még egyszer: a cseresznye. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy laminált anyagból is készítünk frontot: a CERASUSONLINE programban készítettünk is egy „ráütődő” verziót az egyszerűbb igények kielégítésére.

25-évente írunk új történelmet:

1993-ban a professzionális egyediség útjára léptünk; 2018-ban a CERASUSONLINE bútortervező rendszer és bútortervező program megjelenésével kimondhatjuk: 25- évente történelmet írunk. Kérem, kövessen bennünket, hogy megbizonyosodjék róla: Negyed évszázad múlva megint jön valami történelmi...